INGREDIENTE: 1 CANA(250 ml)ZAHAR PUDRA 1 CANA APA MINERALA 1 CANA NUCI MACINATE 1 APA MINERALA 1/2 CANA ULEI 2 CANI FAINA UN BORCAN (350-400 g)GEM DE PRUNE 3 LINGURI CACAO FRUGTE CONFIATE (AM FOLOSIT COAJA DE PORTCALA CONFIATA SI STAFIDE 1 PRAF DE COPT
PENTRU GLAZURA:150 g CIOCOLATA,150 g ZAHAR 75 ml APA,30-50 g MARGARINA
PENTRU CRANTZ 100 G NUCI ,75 ZAHAR
PREPARARE Se mixeaza cateva minute toate ingrdientele si se pune in tava la cuptor la 170 gr pentru 45-50 de min.Pana se coace negreasa se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 75 g de zahar. Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina. PENTRU GLAZURA Se face un sirop bine legat ca pt. dulceata din zahar si apa si se amesteca cu ciocolata se topita in prealabil pe aburi.glazura trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri se adauga margarina moale si se pune peste negreasa se presara crantzul deasupra se da la rece jumatate de ora si apoi se poate portiona.
2 comentarii:
chiar aveam nevoie de o negresa de post,am mai gasit ,dar voiam sa vad si cum ai facut-o tu ,dr nu vad reteta!
RETETA DE NEGREASA DE POST
INGREDIENTE:
1 CANA(250 ml)ZAHAR PUDRA
1 CANA APA MINERALA
1 CANA NUCI MACINATE
1 APA MINERALA
1/2 CANA ULEI
2 CANI FAINA
UN BORCAN (350-400 g)GEM DE PRUNE
3 LINGURI CACAO
FRUGTE CONFIATE (AM FOLOSIT COAJA DE PORTCALA CONFIATA SI STAFIDE
1 PRAF DE COPT
PENTRU GLAZURA:150 g CIOCOLATA,150 g ZAHAR 75 ml APA,30-50 g MARGARINA
PENTRU CRANTZ 100 G NUCI ,75 ZAHAR
PREPARARE
Se mixeaza cateva minute toate ingrdientele si se pune in tava la cuptor la 170 gr pentru 45-50 de min.Pana se coace negreasa
se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 75 g de zahar. Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.
PENTRU GLAZURA Se face un sirop bine legat ca pt. dulceata din zahar si apa si se amesteca cu ciocolata se topita in prealabil pe aburi.glazura trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri se adauga margarina moale si se pune peste negreasa se presara crantzul deasupra se da la rece jumatate de ora si apoi se poate portiona.
Trimiteți un comentariu