luni, 16 ianuarie 2012

TORT VALIZA CU BANI 4

RETETA CIOCOLATA PLASTICA(DE MODELAJ)







480g ciocolata(neagra sau alba)

160g glucoza (se poate inlocui miere )

            Ciocolata maruntita se pune la topit pe baine-marine,se amesteca pana cand nu mai raman bucati de ciocolata netopita.Dupa ce ciocolata s-a topi o luam de pe aburi adaugam glucoza(mierea) si amestecam repede cu miscari concentrice pana se va desprinde de marginea vasului.
Se observa ca deja incepe sa lase grasime care trebuie scusa. Vom obtine o pasta compacta de consistenta plastelinei care se pune intr-o punga sau o folie alimentara se lasa sa se raceasca astfel incat sa poata fi manevrat cu mana .O mai framantati cca. 5 minute ca sa isi lase toata grasimea ( tot tipul scurgeti grasimea lasata) Ea va deveni fina si elastica.Se poate pastra in pungi inchise ermetic la temperatura camerei. Inainte de folosire aceasta pasta se framanta pentru a se inmuia ca sa poata fi manevrata.

Pentru a lucra cu pasta de ciocolata intindeti-o intre doua folii de plastic, Ciocolata plastica (de modelaj)se poate intinde in foaie pentru a acoperi un tort sau se poate modela sub forma de figurine,flori etc.
http://torturisiprajiturigalati

Niciun comentariu: