luni, 18 aprilie 2011

SAPTAMANA PATIMILOR




CE SEMNIFICA PENTRU TINE ,,SARBATOAREA INVIERII DOMNULUI"?
Invierea Mantuitorului este stalpul credintei crestine. Fara inviere, crestinismul este ca orisice alta religie: un set de norme morale care, daca sunt respectate, duc spre o probabila mantuire a sufletului. Fara inviere, planul de mantuire al lui Dumnezeu este incomplet. Invierea este pentru noi dovada ca pretul pacatului a fost platit si primit de Dumnezeu.
Din evanghelii, vedem ca inca de la inceput, s-a incercat sa se “justifice” disparitia trupului Domnului si astfel sa se contrazica invierea. Insa au fost oameni, si nu putini, care au preferat sa moara, decat sa se dezica de ceea ce au vazut si au crezut.
Pe tot parcursul istoriei, diavolul a incercat sa strecoare indoiala in inima urmasilor lui Cristos, cu privire la inviere, insa succesul nu a fost grozav. Asa ca, in ultimul timp, si-a schimbat tactica. Si se pare ca are tot mai mult succes. Sarbatoarea Pastelui continua sa fie una din sarbatorile cele mai importante din crestinatate. Si asta nu-l mai deranjeaza deloc. De ce? Pentru ca semnificatia sarbatorii a fost schimbata usor-usor in mintea oamenilor, devenind, practic, o alta sarbatoare, care isi mai pastreaza deocamdata, in plan secundar, si o semnificatie religioasa, destul de diluata cu traditii si obiceiuri de origine pagana.

In ziua de azi, la auzirea cuvantului “Paste”, primele ganduri care-i vin in mintea “crestinului de 2000 de ani” sunt: oul pictat, iepurasul, masa cu mancaruri traditionale de paste – cozonac, pasca, miel, lumanarea, si nu in ultimul rand vacanta, zile libere…cadouri, oferte … etc.
Astfel, in cel mai bun caz, pentru unii Sarbatoarea Pastelui a devenit un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie.

Ce semnificatie are pentru tine Pastele? Este un timp care iti permite sa uiti de grijile de la serviciu, sa te odihnesti, sa petreci timp cu familia, si sa te bucuri de reducerile de la magazine? Sau este un timp in care meditezi si multumesti mai mult ca in celelalte zile pentru pretul care a fost platit pentru pacatele tale?

Daca citind aceste randuri realizezi ca ceea ce serbezi nu este sarbatoarea adevarata a Pastelui, opreste-te cateva minute din iuresul acestor zile, si gandeste-te la Dumnezeu. Incearca sa ti-L imaginezi privind din ceruri pe pamant la milioane de oameni care sub pretextul sarbatorii de Paste, petrec aceste zile plini de egoism si fara sa se gandeasca sau sa primeasca darul care a fost facut oamenilor: mantuirea prin sangele sfant al Fiului Sau.
Isus Hristos a murit in locul nostru, pentru ca noi sa capatam iertarea pentru pacatele noastre. Iertarea este pentru toti oamenii, insa nu se capata in mod automat. Fiecare trebuie sa isi ceara personal iertare pentru pacatele sale si sa creada ca prin jertfa de la cruce, capata iertare si viata vesnica in ceruri impreuna cu Cel ce a murit si a inviat.
Daca nu beneficiezi de aceasta iertare, nu sarbatoresti Pastele, ci doare te bucuri de niste zile libere si deosebite



http://torturisiprajiturigalati

4 comentarii:

janet spunea...

Ai dreptate Dana,pentru multi,sarbatoarea Pastelui,consta doar in masa bogata,cadouri si zile libere.Putini sant cei care cu adevarat,asteapta,pregatiti spiritual,sfintele sarbatori de Paste.Eu recunosc,spre marea mea rusine nu ma numar printre ei,dar nici in a doua categorie nu ma regasesc,sant pe undeva pe la mijloc.Si am eu ceva ce ma enerveaza in postul Pastelui si al Cracunului; "Acum in post,sa fim mai buni,mai darnici...."Asta ma scoate din sarite....in restul timpului,oare cum ar trebui sa fim?Nepasatori,la necazul aproapelui?De ce nu auzi mereu,indemnul asta?
pate nu ne mai auzim pina de Paste.....iti doresc,tie cat si familei tale,toate cele bune,Lumina Invierii sa va gaseasca in pace si armonie!

janet spunea...

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra voastra sanatate, belsug si bucurii!
HRISTOS A INVIAT!

daniela s cake spunea...

Ma ,,doare ca sarbatorile au devenit ,,doar strategii de marketing,cat despre indemnul fatarnic de ,,a fi mai buni si mai darnici" in preajma sarbatorilor nici nu gasesc cuvinte sa-mi exprim indignarea si de aceea imi doresc sa pot privii,,oamenii" prin ochii mei sa pot discerne cu mintea mea ce e bine si ce erau,sa pot transmite mai departe acel mesaj de,pace sufleteasca,de iubire fata de aproape si de pastrare si transmitere mai depatre a adevaratelor valori.

daniela s cake spunea...

Adevarat a inviat!