CUPRINS

marți, 7 decembrie 2010

PRAJITURA NEGREASA ,,DE POST" CU GLAZURA DE CIOCOLATA SI CRANTZ




http://torturisiprajiturigalati

2 comentarii:

  1. chiar aveam nevoie de o negresa de post,am mai gasit ,dar voiam sa vad si cum ai facut-o tu ,dr nu vad reteta!

    RăspundețiȘtergere
  2. RETETA DE NEGREASA DE POST

    INGREDIENTE:
    1 CANA(250 ml)ZAHAR PUDRA
    1 CANA APA MINERALA
    1 CANA NUCI MACINATE
    1 APA MINERALA
    1/2 CANA ULEI
    2 CANI FAINA
    UN BORCAN (350-400 g)GEM DE PRUNE
    3 LINGURI CACAO
    FRUGTE CONFIATE (AM FOLOSIT COAJA DE PORTCALA CONFIATA SI STAFIDE
    1 PRAF DE COPT

    PENTRU GLAZURA:150 g CIOCOLATA,150 g ZAHAR 75 ml APA,30-50 g MARGARINA

    PENTRU CRANTZ 100 G NUCI ,75 ZAHAR

    PREPARARE
    Se mixeaza cateva minute toate ingrdientele si se pune in tava la cuptor la 170 gr pentru 45-50 de min.Pana se coace negreasa
    se ia o tigaie si se pralineaza 100 g de nuci cu 75 g de zahar. Se iau de pe foc si se lasa la racit, dupa care se macina.
    PENTRU GLAZURA Se face un sirop bine legat ca pt. dulceata din zahar si apa si se amesteca cu ciocolata se topita in prealabil pe aburi.glazura trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri se adauga margarina moale si se pune peste negreasa se presara crantzul deasupra se da la rece jumatate de ora si apoi se poate portiona.

    RăspundețiȘtergere