sâmbătă, 28 mai 2011

TORT CARTE (CAKE BOOK)


TORTUL REALIZAT CU MULT DRAG  PENTRU DL INVATATOR ANDREI LA ANIVERSAREA FRUMOASEI VARSTE DE 60 ANI
      FIICA DL ANDREI MI-A SPUS CA UNA DINTRE PASIUNILE SALE DE ESTE ACEEA DE A COMPUNE VERSURI.
ACESTA ESTE UNA DINTRE POEZIILE DE SUFLET ALE SARBATORITULUI:

DOLEANTA

Toamna ,
Cumsecade,
anunta-ma in cercul tau!

Onest,
da-mi un loc pe masura culorii!

Chibzuit,
potoleste-mi sau ascute-mi ritmurile!

Iertand,
invesmanta-ma cu sarutul tau !

Simplu,
 numeste-ma !

Toamna ,
loveste-ma frumos !
    


LA MULTI ANI !








http://torturisiprajiturigalati

sâmbătă, 14 mai 2011

TORT DE BOTEZ









TORTURI PENTRU NASI




http://torturisiprajiturigalati

TORT DE MAJORAT




IONELA ESTE O FATA  DISTINSA,ELEGANTA SI DE ASTAZI MAJORA.

LA MULTI ANI IONELA !

II PLAC BIJUTERIILE ,MODA,AURUL,CULORILE  ROZ SI  MOV SI DE ACEEA NU PUTEAU LIPSI DE PE TORTUL EI.




http://torturisiprajiturigalati

sâmbătă, 7 mai 2011

TORT DE BOTEZ ALEXIA




SA TI FIE DE BINE BOTEZUL !
.

Despre numele Alexia
Numele este o varianta a numelui Alexandra, care vine de la Alexandros, nume grecesc care inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor: alexo - a apara, a proteja si andros - barbat, om. Numele a fost purtat de un celebru rege si cuceritor macedonian, Alexandru Macedon sau Alexandru cel Mare. In folclorul romanesc, numele este simbol al vitejiei si a fost purtat de 22 de domni ai tarilor romanesti.Sfantul Alexandru se sarbatoreste pe data de 30 august

http://torturisiprajiturigalati

TORT ANIVERSAR




LA MULTI ANI ANTOANETA !



http://torturisiprajiturigalati

vineri, 6 mai 2011

TORT FASHION

LA MULTI ANI MIHAELA !




http://torturisiprajiturigalati

CADOUL DE ZIUA MEA (1 MAI SAU SARBATOAREA DE ARMINDENI)


O STICLA DE VIN  SI BINEINTELES PELIN CADOUL  TRADITIONAL DE ARMINDENI (1 MAI)





AM AVUT O PERIOADA FOARTE OCUPATA ASA INCAT AM RAMAS IN URMA CU PETRECUTUL DAR SI CU POSTARILE SI DE ACEEA INCERC SA RECUPEREZI. 
PETRECEREA DE ZIUA MEA A FOST AMANATA URMAND SA AIBA LOC IN LUNA IUNIE :  VOI SARBATORI ATUNCI :
  1. ZIUA MEA
  2.  ZIUA DE NASTERE A SOTULUI MEU 
  3. DAR SI ONOMASTICA LUI DE SARBATAOARE SF PETRU SI PAVEL 

-ASA AM DECIS CA IN ACEST AN SA-O FACEM 3 & 1 CA DOAR  E CRIZA NU ?)

SI CA SA NU VA LAS CU OCHII IN SOARE PANA ATUNCI VOI POSTA TORTUL MEU SURPRIZA DE ANUL TRECUT PENTRU CA ATUNCI NU AVEAM  BLOGUL UNDE SA-L EXPUN 

(,,COMPLICII" ATAT DE ANUL TRECUT CAT SI DE ANUL ACESTA  FIIND SURORILE SI NEPOTII MEI)


SARBATOAREA DE ARMINDENI   = 1 MAI


Traditii populare romanesti

La 1 Mai romanii sarbatoresc "Armindenul", simbol al vegetatiei care proteja recoltele si animalele. In , acestei zile i se mai spune si "ziua pelinului" sau "ziua betivilor" si semnifica inceputul verii. Armindenul se serbeaza pentru rodul pamantului, ca sa nu bata grindina, impotriva daunatorilor, pentru sanatatea vitelor, vinul bun, oamenii sanatosi, prin petreceri la iarba verde, unde se mananca miel si cas si se bea vin rosu cu pelin.Dimineata oamenii se spala cu roua (de sanatate). Traditia spune ca acum se pun ramuri verzi la porti, pentru noroc si belsug; la casele cu fete se pun puieti de mesteceni in fata portii. Armindenul simbolizeaza vechiul zeu al vegetatiei care proteja recoltele si animalele. Cu o zi inainte, se aduce din padure o ramura verde sau un pom curatat, iar de 1 Mai se pune in fata casei, unde se lasa pana la seceris, cand se pune in focul cu care se coace painea din graul cel nou. In aceasta dimineata se impodobesc cu ramuri verzi stalpii portilor si caselor, dar si intrarile in adaposturile vitelor, pentru ca oameni si animale, deopotriva, sa fie protejati de fortele distrugatoare ale spiritelor malefice.

Se spune ca in ajunul acestei zile, pentru ca viforul si grindina sa nu se abata asupra satului, femeile nu lucreaza nici in casa, nici pe camp. In satele din Banat, Armindenul se pune la casele oamenilor harnici si ale fetelor de maritat. Creanga verde o aseaza feciorii noaptea, fara sa fie vazuti. Cei la casa carora s-a pus Arminden trebuie sa ii caute pe feciorii care l-au pus si sa le dea de baut.

Obiceiul aminteste de prigonirea lui Iisus

Rolul Armindenului este apotropaic (superstitia apararii impotriva duhurilor rele  n.r.), dar ne aminteste si de prigonirea lui Iisus, crezandu-se ca, atunci cand Irod omora copiii, a pus cate o ramura verde la poarta de unde ar fi inceput macelul in ziua urmatoare. Insa, a doua zi, au aparut ramuri verzi la toate casele, iar Irod n-a mai stiut unde sa-l caute pe Iisus. Pentru ca in aceasta zi se sarbatoreste si "ziua boilor", acestia nu se folosesc la muncile campului, nerespectarea acestei reguli atragand dupa sine moartea animalelor sau imbolnavirea oamenilor. "In ziua de Arminden se organizeaza petreceri (cu lautari) la padure, se frige miel, se bea pelin sau vin rosu, pentru schimbarea sangelui si apararea de boli. La intoarcerea in sat, barbatii isi pun liliac sau flori de pelin la palarii", ne-a declarat Maria Dan Golban, referent la Centrul Creatiei Populare Cluj.
( ARTICOL PRELUAT DE PE www.crestinortodox.ro autor Florina GATEA)
http://torturisiprajiturigalati

marți, 3 mai 2011

TORT ETAJAT DE BOTEZ ,,ELIZABETA "(partea 2)




TORTUL ETAJAT ASAMBLAT SI DESIGUR MICUTA ELIZABETA


SI AICI ...FETELE LUI TATA
PS: MARIUS SI VIORICA SA VA TRAIASCA PRINTESELE SA FIE SANATOASE SI ASCULTATOARE SI SA VA BUCURATI IN ORICE CLIPA DE ZAMBETUL  LOR SUAV PENTRU CA ELE SUNT TOATA BOGATIA ,PURITATE SI IMPLINIREA UNEI FAMILII ASA DE FRUMOASA CUM E A VOASTRA


SI AICI O PARTE DIN REALIZAREA DECORULUI INGERAS (ATAT AM REUSIT SA FOTOGRAFIEZ PT CA E DESTUL DE GREU SA MODELEZI SI SA FACI SI FOTOGRAFII ATUNCI CAND AI DOAR DOUA MIINI ...)
.



http://torturisiprajiturigalati

duminică, 1 mai 2011

TORT DE BOTEZ ELIZABETA

TORT DE BOTEZ ETAJAT

VI-L PREZINT PE BUCATELE NU L-AM ASAMBLAT ,,DE FINAL" PENTRU CA ASA E MAI COMOD DE TRANSPORTAT LA RESTAURANT SI DE  PASTRAT IN FRIGIDER LA RECE PANA LA ORA STABILITA PENTRU ACEST EVENIMENT

 
Elisabeta isi are originile intr-un vechi nume ebraic Elisheba sau Elizewa. Corespondnetul "El" il denumeste pe "Dumnezeu", iar "sheba" cifra "sapte" - cifra perfectiunii si simbolul plenitudinii. Amandoua formeaza un cuvant compus cu semnificatia "Dumnezeu este perfectiunea". Exista doua mari sfinte care au purtat acest nume. Elisabeta, sotia lui Zaharia, mama Sfantului Ioan Botezatorul. Ea a influentat foarte mult viata crestineasca, mai ales in ceea ce priveste sfintenia umana. Pomenirea Sfintei Elisabeta se face de biserica orientala la data de 24 iunie, ziua de nastere a Sfantului Ioan Botezatorul, iar biserica occidentala la data de 5 noiembrie, impreuna cu Sfantul Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul. O alta reprezentanta de seama a lumii monahale a fost Sfanta Cuvioasa Elisaveta, care a trait retrasa de lume, desculta, cu mult post, timp de 40 de zile. In onomastica noastra acest prenume este gasit in numar foarte mare in documente din secolul al XV-lea. 


BAZA TORTULUI
ETAJUL 1
ETAJU 2


O SA REVIN CU O POZA A TORTULUI ASAMBLAT
TORTUL PENTRU NASII MICUTEI ELIZABETA



SA-TI FIE DE BINE BOTEZUL !

URSITOAREA
            de (Camy Traitley )

Râzi copil cu hohote,
Să plouă în ropote,
Clopoţei din flori să sune,
Visele să ţi le adune.
Munţii să descopere
Dragostea să acopere,
Sufletul curat,
Binecuvântat.
Flori de mai în coroniţă
Şi cu frunze ca bundiţa
La picioare, să le strângi,
Inima să nu îţi frângi.
Cu orchestra codrului
Ursitoarea vântului,
Să danseze neîncetat,
Să n-ai viaţă de îndurat.
Stelele pe cer să fie,
Strălucind de veselie,
Norii albi covor s-aştearnă,
Fie vară, fie iarnă.
Râzi copil cu hohote,
Noroace să-ţi slobode.
http://torturisiprajiturigalati